Lezingen en Activiteiten 2017

Woensdag 6 december 2017
Cocktailquiz
Om onze banden met onze mede studenten eens even goed te versterken hebben wij een leuke avond georganiseerd in samenwerking met de studenten rij vereniging De Solleysel. Een mooie cocktailquiz was de manier om een gezellige en toch ook educatieve avond te hebben. Er werd veel gelachen en de teams deden leuk mee.
Dit is zeker een herhaling waardig en uiteraard willen wij De Solleysel bedanken voor de hulp!

Dinsdag 12 december 2017
Kerstactie
Zoals elk jaar zorgt DIO voor een gezellige pauze tijdens de donkere winterdagen in de vorm van de kerstactie. Dit jaar was daarin geen uitzondering. Met een leuke mysterykerstman… wiens rol, als jullie het nog gemist hadden, werd vervult door André de Sterke en heerlijke oliebollen van de oliebollenkraam op de Maliebaan (echt een aanrader voor al uw oliebollen!). Er werden prachtige foto’s geschoten en we hopen uiteraard dat iedereen volgend jaar weer van de partij is!

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 7 oktober 2017
Dierenmanifestatie Noordwolde
Terwijl Kim, Heike en Iris zich vermaakten op de Maliebaandag (zie hieronder), reisden Sylvia, Rachel en Dian af naar het noorden van het land. Hier woonden zij de Dierenmanifestatie bij, georganiseerd door DierenArtsenCentrum Noordwolde ter ere van de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Tussen de demonstraties en ponyritjes door konden de enthousiaste bezoekers bij ons terecht om meer te weten te komen over DIO, VSF en Malawi. En dankzij de hulp van alle scherpschutters hebben wij de Afrikaanse koe weer kunnen genezen!

Iedereen heel erg bedankt voor de gezellige dag! Meer foto’s kunt u vinden op onze facebookpagina in het album “Dierenmanifestatie Noordwolde”.

   

Maliebaandag
Zaterdag 7 oktober was het tijd voor de Maliebaandag. Op deze dag werd de maliebaan te Utrecht afgezet om een kortebaandrafrace plaats te laten vinden. Wij waren uitgenodigd om langs de baan een stand te bemannen, zodat we meer mensen konden laten zien waar wij voor staan.
Het was misschien niet het lekkerste weer, maar toch was het een leuke dag. Naast wat informatieve spullen voor de ouders hadden we ook ons blaaspijltjesbord weer bij ons. Helemaal in een nieuw jasje en de kinderen schoten erg goed!

  

Woensdag 20 september 2017
Bedank bbq
Elk jaar worden wij enorm geholpen door onze vrijwilligers. Ze helpen ons met het organiseren van activiteiten, projecten en lezingen. Daarom zorgen wij elk jaar een bedank bbq om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Naast een lekker hapje is het dan ook altijd gezellig en iedereen kan nog even napraten over de activiteiten of over wat er komen gaat. Ook dit jaar was het weer zeer geslaagd!

 

 

 

 

 

Donderdag 14 september 2017
Cocktails and Burgers
Donderdag 14 september was de dag dat de eerste Vet-inn van het jaar begon. Alle nieuwe eerste jaars krijgen dan een kijkje in hoe er bij diergeneeskunde gefeest wordt. DIO organiseert dan altijd een hamburgerkraampje waar ze ook cocktails kunnen krijgen en uiteraard gaat de opbrengst dan naar ons project. Het was een zeer geslaagde avond en we hopen hiermee DIO nog bekender te krijgen onder de studenten.

Zaterdag 9 september 2017
EJW
Op deze ene dag van het eerstejaarsweekend kregen wij de kans om de nieuwe studenten tot actie aan te zetten. Wij stonden paraat met het altijd leuke schietspel, waarbij de studenten met blaaspijpen en pijltjes op het bord de koe moeten verdoven en zo punten kunnen scoren. De teams waren allemaal zeer enthousiast en de koe zat vol met blaaspijpjes. Ik kan in ieder geval één ding zeggen, we hebben er wel een aantal echte scherpschutters tussen zitten!

 

 

 

 

 

Dinsdag 5 september 2017
Eerstejaars introductie
Na de vakantie was het dan zover, nieuwe studenten op onze faculteit! Natuurlijk zorgden wij voor een goed praatje, zodat deze nieuwelingen meteen wisten waar DIO voor staat en wat wij doen. Ons doel is natuurlijk het helpen van de boeren in Afrika, maar dat kunnen wij niet zonder de hulp van de studenten op de faculteit.
Het was een geslaagde dag en we hebben heel wat enthousiaste nieuwe studenten mogen

verwelkomen als donateur.

 

Dinsdag 13 juni 2017
Lezing dierenarts in Syrië
Diergeneeskunde is een vak van over de hele wereld. Via het vluchtelingenopvangcentrum in Utrecht kwam DIO in contact met een dierenarts die weggevlucht was uit Syrië vanwege de oorlog. Hij vertelde ons meer over hoe de diergeneeskunde in dit land bedreven wordt en welke invloed de oorlog op zijn beroep had.
Het was een zeer interessante avond en waarop veel geleerd en gevraagd werd.

 

Lustrumweek 15-19 mei 2017
Dit jaar is DIO alweer 30 jaar oud en dus was het tijd voor een lustrumweek. Met de hulp van vele commissies hebben wij dan ook een week vol activiteiten georganiseerd.

Symposium
We begonnen de week op maandag met een symposium over boeren in het buitenland. Over het programma is hier meer te vinden. Na weken regelwerk en goede samenwerking van de symposiumcommissie liep alles gesmeerd. De sprekers waren erg divers, waardoor veel verschillende kanten van de veehouderij in het buitenland ter sprake zijn gekomen.
Met ongeveer 60 aanwezigen was het een geslaagde dag! 

Schilderworkshop
Dinsdag gingen we verder met een schilderworkshop met een vrije inloop vanaf 14:00 tot 19:00. Helaas waren er niet veel mensen door de drukte met tentamens en andere activiteiten die week, maar toch zijn er zoals gewoonlijk weer mooie creaties uit voortgekomen.

Run4Rabiës
Woensdag stond de jaarlijkse Run4Rabiës op het programma. Dit hardloopevenement, dat gehouden wordt over de Uithof en het aangelegen natuurgebied, staat in het tegen van het ophalen van geld voor een goed doel dat zich bezighoudt met de bestrijding van hondsdolheid. Dit jaar was dat All Creatures in Malawi. Ondanks dat het evenement dit jaar iets kleinschaliger plaatsvond dan vorige jaren, waren de deelnemers erg enthousiast en zat de sfeer er goed in! Er zijn wederom mooie hardlooptijden neergezet, en naderhand hebben we met zijn allen kunnen genieten van de prachtige zomeravond met een lekker hapje en drankje.

DIO-Vet-inn
Donderdagavond sloten we ons lustrum af voor de studenten met een spetterende DIO-Vet-inn met als thema Spot the big five. Tijdens deze vet-inn zorgde wij voor een cocktailbar waar iedereen die even genoeg had van al het bier en wijn een heerlijke cocktail kon komen halen. Naast deze bar hadden we een schminkstand en een fotobord.
Het was een super geslaagde avond! 

DIO-Diner
Op vrijdagavond was het tijd voor een reünie met oud leden van voorgaande DIO besturen. Op deze avond zorgde onze voorzitter voor een informatieve presentatie waarmee de oud bestuursleden geïnformeerd werden met de stand van zaken en de plannen voor de toekomst. Het eten was zeer geslaagd en er was gelegenheid voor iedereen om oude bekenden weer aan te spreken en nieuwe te leggen. Ook kregen wij als nieuw bestuur te horen hoe het er voor ons aan toe ging en kregen nog enkele tips.

  

Dinsdag 9 mei 2017
Rabiëslezing
Met de run4rabiës in aantocht werd het tijd om een lezing te organiseren om iedereen op de hoogte te brengen over rabiës in en rond Nederland. We begonnen de avond met een lezing van Paul Overgaauw die ons wat meer leerde over wat de ziekte is en hoe deze zich onder de honden verspreid. Daarna nam Peter Lina het woord om de grootste bron van rabiës in Nederland te belichten, namelijk de vleermuizen. 
 

Zaterdag 29 april 2017
Peerdepieten
Ook dit jaar was DIO weer van de partij op de drafbaan in Wolvega. Deze keer hadden we een mooie bak om ons lustrum mee te vieren! 

Zaterdag 18 februari 2017
Ouderdag Faculteit Diergeneeskunde Utrecht
Op 18 februari was DIO weer aanwezig op de jaarlijkse ouderdag, waarop alle eerstejaars diergeneeskundestudenten hun ouders vol trots rondleiden over het faculteitsterrein, een hele onderneming dus. Bij ons konden zij even hun voeten ontlasten en onder het genot van wat te eten en te drinken alle informatie over wat DIO te bieden heeft tot zich nemen. Als kers op de taart bleek onze zelfgemaakte decoratie het onverwachts ook goed te doen als manier om geld op te halen voor ons project in Malawi! Wij hopen dat we weer een groep nieuwe mensen hebben weten te enthousiasmeren om DIO te steunen en veel van hen te mogen verwelkomen bij één van onze activiteiten.

             


Maandag 13 februari 2017
Afrikaanse Schilderworkshop 2.0
Wegens succes en herhaaldelijke aanvragen om “alsjeblieft nog een keer zo’n gezellige schilderworkshop te organiseren” zijn de doeken, verf en kwasten op 13 februari weer tevoorschijn gehaald om wederom geweldige kunstwerken te creëren. Op naar nummer 3!

   


Maandag 9 januari 2017
Casuïstiekenavond
In de Nederlandse veterinaire wereld zijn we eigenlijk enorm verwend: bedrijfsauto’s vol met medicatie, mobiele echo-apparatuur om koeien op drachtigheid te scannen en als het even niet lukt, hebben we altijd nog een kliniek met specialisten achter de hand. En dit alles vinden we maar heel normaal… Totdat we zien hoe het er in ontwikkelingslanden aan toe gaat, waar de humane geneeskunde vaak primitiever is dan onze diergeneeskunde. Hoe ga je te werk als je niet meer dan je kennis en handen en met een beetje geluk een antibioticum tot je beschikking hebt?

Op 9 januari nam Josje Hakker, dierenarts, lid van ons Adviserend Comité en werkzaam bij Kepro, ons voor één avond mee naar onder andere Afrika, Vietnam en Albanië door middel van diverse casuïstieken en ervaringen met de lokale bevolking. Van slippy tendons tot onderkoelde dieren in het hete Afrika tot kapotte bussen, terwijl je met een groep enthousiaste boeren op weg bent voor een cursus op een boerderij en daarom maar de eerste de beste koeien uit een weiland vist… Alle inventiviteit en creativiteit die je nodig hebt als dierenarts daar, kwam voorbij. Onze toekomstige dierenartsen zaten vol verbazing en interesse te luisteren en hebben erg veel geleerd op deze interactieve avond.