Mathunka – Malawi Blog 18 oktober 2013

De eerste dagen
Onderzoek lokale ezelNa een lange en vermoeiende reis zijn we woensdagavond aangekomen op het Matunkha Centre. Het is hier echt prachtig, de natuur is overweldigend mooi en de mensen zijn ontzettend aardig en behulpzaam.

Donderdagochtend hebben we even rustig aan gedaan en daarna de eerste besprekingen gehad over de voorbereidingen en alle praktische zaken rond de trainingen die maandag zullen beginnen. Ook zijn we rondgeleid over het centrum en weten we al heel wat mensen te vinden voor verschillende dingen. We hebben de dieren al eens goed geobserveerd en zullen vanmiddag met een paar medewerkers van het centrum een dorp in gaan om de lokale manier van dieren houden te bekijken. Hopelijk kunnen we dan de trainingen nog beter toespitsen.

Overleg bij lokale boerAls alles goed is, komen er zondagavond ongeveer 12 trainers en beginnen we maandag om 8 uur, na de dagopening met alle kinderen van de school en orphan care, met de eerste trainingsdag. Deze zal vooral in het teken staan van introductie om elkaar te leren kennen en te weten wat elkaars verwachtingen over de training zijn. De meeste trainers verblijven ook op het centrum.

Ook is vandaag een overleg geweest tussen Benny, Jorrit en Peter om te kijken of het budget voor de office die naast de dierenstallen gebouwd zal worden wat naar beneden kan. Er zijn goede nieuwe plannen gemaakt en Benny gaat aan de slag met een nieuwe bouwtekening voor de office. De tekeningen en budget voor de stallen zijn gelukkig geen probleem dus daar kan eerder aan begonnen worden.

Voor nu plegen wij dus de laatste voorbereidingen voor maandag en we zijn heel benieuwd hoe dat gaat lopen. Hopelijk krijgen jullie maandag een nieuwe update!

Groetjes,
Nynke, Benny en Mieke