Mathunka – Malawi blog 2 november 2013

Klaar met ons deel!

Nou, het zit erop! Ons deel van de training in ieder geval! Donderdag hebben we de laatste lessen gegeven en hebben weer 4 cursisten hun eigen les gegeven om het lesgeven te oefenen. Er zitten echt toppers tussen!
Vrijdagochtend hebben we de theoretische kennis getest met een toets over het diergezondheid deel. Iedereen had er hard voor geleerd en meesten waren ook echt zenuwachtig. De toets had best wat moeilijke vragen maar tot onze vreugde werd er ook over het algemeen heel goed gescoord, met 92, 90 en 87 procent als beste resultaten. Wij trots natuurlijk! Gezellig de groep op kaneelbroodjes getrakteerd en ’s middags laatste lessen van deelnemers en de afsluiting.

Dinsdag gaan we verder met het deel over landbouw, tot donderdag en dan zit het er helemaal op!
Nynke en ik gaan dan natuurlijk nog bezig met verslagen en draaiboeken maken en alvast voorbereidingen treffen voor de volgende fasen.
Floortje vliegt donderdag weer terug. Benny heeft gister zijn eerste dag op het gebied gehad waar de stallen komen. Ze begonnen vroeg, om 5 uur was de start en werken tot 1 wegens de hitte ’s middags. Alle bosjes zijn al gekapt en ze zijn begonnen met vlak maken van de grond. Aardig wat werk dus al verzet, maandag gaan ze verder. Op dit moment heeft Benny 5 mensen werken maar dat worden er nog 8.
Nu zijn we, Nynke, ik, Benny, Floortje, en andere vrijwilligers Danny en Lisa, aan het relaxen bij lake Malawi! Prima vertoeven hier

Mieke

IMG_0893 IMG_0892