Run4Rabiës

Ieder jaar organiseert Stichting DIO vanuit de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht het hardloop- en wandelevenement Run4Rabiës  om geld in te zamelen voor het goede doel!

Er zijn twee routes (5 en 10km). Beide routes mogen hardlopend worden afgelegd, de 5 kilometer kan ook gewandeld worden. Natuurlijk is uw hond ook welkom om mee te wandelen of te rennen. Voor de snelste lopers staat er bij de finish een mooie prijs klaar!

Kijk voor meer informatie op de website van Run4Rabiës en doe mee!

Verslag van Run4Rabiës 2018
Dit jaar hadden we het weer wat groter aangepakt. Met bijna 80 deelnemers was het een groot succes! Bij dit hardloop/wandel-evenement werd er in totaal €1000,- opgehaald voor Travelling Animal Doctors, voor hun rabiësvaccinatiecampagne in Madagaskar. Wat een top prestatie! 

Verslag van Run4Rabies 2017
In 2017 ging het opgehaalde geld naar All Creatures in Malawi. Ondanks dat het evenement dit jaar iets kleinschaliger plaatsvond dan vorige jaren, waren de deelnemers erg enthousiast en zat de sfeer er goed in! Er zijn wederom mooie hardlooptijden neergezet.

Verslag van Run4Rabies 2016
In 2016 kwam het opgehaalde geld ten goede aan Mission Rabies, een internationale organisatie die zich als doel gesteld heeft om rabiës compleet uitgeroeid te hebben in 2030. Om dit te realiseren lopen er verschillende projecten in de landen waar deze ziekte het meest voorkomt.

Verslag van Run4Rabiës 2015
Op dinsdag 15 september 2015 organiseerde stichting DIO vanuit Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht onze jaarlijkse Run4Rabiës hardloop- en wandelevenement. Het ingezamelde geld ging naar naar de LSPCA (Lilongwe Society for the Protection and Care of Animals) in Malawi waar honden worden gevaccineerd tegen rabiës. Op deze manier kan deze levensbedreigende ziekte bestreden worden bij dier en mens.

Verslag van Run4Rabiës 2014
Op woensdag 24 september 2014 organiseerde stichting DIO, in samenwerking met de studievereniging Hygieia, vanuit Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht het hardloop- en wandelevenement Run4Rabiës om geld in te zamelen voor het project Werelddierenwerk in India, waar honden worden gevaccineerd tegen rabiës, een levensbedreigende ziekte bij dier en mens!
Er waren twee routes (5 en 10 km). Beide routes mochten hardlopend worden afgelegd, de 5 kilometer kon ook gewandeld worden. De avond was weer een groot succes door de 52 hardlopers die het slechte weer hebben getrotseerd. Ondanks het regenachtige weer was de avond ontzettend gezellig met lekker eten en de goede muziek van de Slumberdoggs. Ook de loterij was weer spannend, waarbij er mooie prijzen, zoals een high tea voor 2 bij de Basket, entreekaartjes voor de Apenheul, vrijkaartjes om te kanoën, zakken hondenvoer, een vuurkorf en een halfjaarabonnement bij BBB Healthclub (t.w.v. €700,-!) zijn weggegeven!
Maar het belangrijkste is natuurlijk het bedrag dat op deze avond is ingezameld voor het project van Werelddierenwerk in India. Het totale bedrag is €1020,-! Hier zijn we uiteraard heel erg blij mee en dit hadden we niet zonder jullie hulp en inzet kunnen bereiken.
Deelnemers en vrijwilligers ontzettend bedankt en hopelijk kunnen we jullie volgend jaar weer begroeten bij de volgende Run4Rabiës!

Verslag van Run4Rabiës 2013
Op zaterdag 28 september 2013 – ‘World’s Rabiës Day’ – organiseerde stichting DIO vanuit Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht het hardloop- en wandelevenement Run4Rabiës om geld in te zamelen voor een project in Sri Lanka, waar honden worden gevaccineerd tegen rabiës, een levensbedreigende ziekte bij dier en mens!

Er konden twee routes (5 en 10km) hardlopend of wandelend gevolgd worden, met of zonder hond. Voor de snelste drie lopers stond er bij de finish een mooie prijs klaar! Tevens vond er een spectaculaire loterij plaats en waren er verschillende kraampjes voor een hapje en een drankje.

Het evenement was een geweldig succes! In totaal is er bijna €1100,- opgehaald voor het rabiësproject van CanineLifeSupport op Sri Lanka!! Een topprestatie! Dank aan alle deelnemers, donateurs, sponsoren en organisatoren! Op naar volgend jaar!

Kijk voor meer informatie op Run4Rabiës.nl!