Vaccinatieactie 2016

Vaccinatieactie 2016
In 2016 ging de opbrengst van de vaccinatie-actie naar Animals Fiji. Hiervoor werd maar liefst €1054,- opgehaald!

Animals Fiji

In 2016 zal de opbrengst van de vaccinatieactie ten goede komen aan dierwelzijnsorganisatie Animals Fiji. Deze stichting biedt veterinaire zorg voor zieke (huis)dieren, en richt zich daarnaast op  de aanpak van Fiji’s straatdierenproblematiek – door middel van het uitvoeren van meer dan duizend castraties/sterilisaties per jaar; en het opvangen, behandelen, en herplaatsen van straatdieren.

Animals Fiji heeft sinds 2012 een veterinaire kliniek in de stad Nadi op het hoofdeiland Viti Levu, waar twee dierenartsen fulltime werkzaam zijn. Daarnaast zijn er regelmatig outreach klinieken op meer afgelegen eilanden (Vanua Levu en Taveuni). De artsen van de stichting zijn de enige dierenartsen binnen de gehele Western Division regio van het land.

Omdat Animals Fiji geen overheidssubsidies ontvangt, is de stichting volledig afhankelijk van donaties.

Naast de aanschaf van reguliere vaccinaties zodat ook op Fiji honden en katten beschermd kunnen worden, zal Animals Fiji de opbrengst van de vaccinatieactie bijdragen aan de gegeneraliseerde aanpak van een groot probleem op de eilandengroep: Hartworm.

Hartworm is erg prevalent op Fiji. Een pilot studie heeft aangetoond dat 50% van de honden rondom Nadi hartworm heeft. Behandeling is erg duur en niet zonder risico’s. Preventie daarentegen is goedkoop en makkelijk. Het komende jaar zal het promoten en toepassen van hartworm profylaxe een belangrijk speerpunt zijn van Animals Fiji.
Daarnaast zijn middelen nodig om van hartworm verdachte patiënten te kunnen testen en behandelen.

De opbrengst van de vaccinatie actie zal gebruikt worden voor de aanschaf van preventieve middelen, hartworm sneltests en behandeling (Immiticide).

Dit kan allemaal mogelijk gemaakt worden door uw deelname!

 

 

Deelnemende praktijken

 

colmschate dehagmolendedorskampdewoldbergteraarnieuwkoop   Wolvega  vanzwolcrooswijkdkavvmiddenNL

peelmaasceres