Mathunka – Malawi Blog 28 oktober 2013

Een welverdiend weekend na een succesvolle trainingsweek!
Het gaat goed hier! Vorige week de eerste trainingsweek goed kunnen afsluiten en alle deelnemers waren tevreden over de eerste week. Vrijdag hebben ze onder leiding van Floortje leren klauwbekappen bij geiten. Daarnaast nog een keer onderzoek bij de geit doorgenomen en in de middag nog wat ziekteleer. Om 14.00 begon het weekend en gingen alle deelnemers op naar huis.

Onderzoek geiten Dierenarts aan het werk01 Dierenarts aan het werk02

Wij waren ook wel toe aan weekend en zijn zaterdag naar vwaza geweest, een wildpark hier vlak bij. Even ons dierenhart kunnen ophalen aan de olifanten, nijlpaarden, apen en allerlei ander loslopend wild.

Vandaag weer een echte trainingsdag met vanmorgen weer ziektes:, salomonella, ringworm en tapewormen. Daarna les over dracht en geboorten en vanmiddag zijn we op excursie geweest naar een boer hier in de omgeving om samen huisvesting en gezondheid van de dieren te beoordelen. Leuk om te zien hoe goed en kritisch onze deelnemers al kijken. Ook voor de groepsvorming was het leuk om met eens in gezellige sfeer te kunnen praten. Leuke middag dus!